Zeeuwse knollen trekken biervaten in St. Louis

De Zeeuws-Vlaamse familie Modde heeft niet alleen gezorgd voor vele nazaten in de Verenigde Staten, maar ook voor de import van Zeeuwse paarden. Dit meldt Bert Kennis uit Marolleput, na mijn oproep van twee weken geleden in de PZC: Zeeuwen gezocht in Amerika.


Kennis heeft kennissen familie in de steden St. Louis en Perryville in de staat Missouri, waar Zeeuws-Vlamingen met namen als Modde en Bert zijn neergestreken. Bij een bierbrouwerij in St. Louis waren ze in 1993 nog: knollen met van die kenmerkende plompe voeten. „Ze trokken karren voort, met van die oude houten vaten erop.”

Eddy Modde aan het werk op het strand

Eddy Modde aan het werk op het strand

Kennis, die zich al jaren verdiept in zijn familiegeschiedenis, weet dat zich ergens bij Perryville nog een klein dorp met de naam Groede bevindt, alweer een verwijzing naar de Zeeuws-Vlaamse emigranten in de staat Missouri.
Dat werken met paarden door het bloed van de familie Modde stroomt, blijkt overigens ook uit het feit dat in Oostburg sinds enkele jaren een ‘paardenfluisteraar’ gevestigd is: Eddy Modde.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Lezersreacties, Uit de PZC

Een Reactie op “Zeeuwse knollen trekken biervaten in St. Louis

  1. Nooit geweten dat ik familie in de Verenigde Staten had. Ik heb me nu gespecialiseerd in laden van paarden op de trailer. Kijk op mijn website voor het gratis Ebook en de Online Video Cursus Trailerladen met Eddy Modde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s