Jaarlijkse Zeeuwse picknick in het zuidwesten van Ontario

picknickIn het zuidwesten van Ontario vindt iedere zomer een Zeeuwse picknick plaats, schrijft Pieter Depooter, die in 1940 in Zaamslag is geboren. Een traditie die ooit is begonnen in de periode 1948 tot 1958, ‘toen onze ouders allemaal in Ontario kwamen te wonen’. Later bloedde het evenement dood, maar zo’n tien jaar geleden heeft een van de dochters van een boerenfamilie bij Aylmer de traditie nieuw leven in geblazen. En nu komen er telkens zo’n veertig mensen van Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland en Walcheren, meldt Depooter.

“Elk jaar komen er weer nieuwe deelnemers bij”, schrijft Depooter. “We komen er om tien uur en iedereen brengt zijn eten mee voor een ‘pot-luck dinner’, het gaat altijd goed en mensen brengen boekjes en foto’s mee. Elke plaatsje in Holland schijnt zijn eigen boek van de oude tijd te hebben. Wij hebben er een paar en die worden goed bekeken. Er schijnt nog nooit iemand op het idee te zijn gekomen om bolussen of zoiets te bakken. Dat is waarschijnlijk vergeten bij de tweede generatie.”

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Lezersreacties, Weetjes

3 Reacties op “Jaarlijkse Zeeuwse picknick in het zuidwesten van Ontario

 1. Janny Hendrikse

  Wat betreft die bolussen: bakker Ten Hove in Norwich, Ontario bakt volgens mij de beste bolussen buiten Zeeland. Mijn Zeeuwse familie woont in Norwich en het lijkt daar wel of we thuis zijn op Schouwen Duiveland.
  Lilian, je volgend avontuur zou zeker: Lilian goes Canada kunnen zijn.
  Kijk eens op “godutch.com’ voor meer info.

 2. Hihi, ik zal het doorgeven aan de hoofredacteur ;-). Dank je wel voor de tip!

 3. Hey Janny,
  Dank je voor de tip. Het zou best eens kunnen dat ik er van de week nog even ga kijken. Ik ben nu in Niagara Falls, Canadese kant, op weg naar Toledo, dus het ligt praktisch op de route!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s