Friezen doen ook mee aan NY400

Friese vlag

Friese vlag

Niet alleen in Zeeland, Amsterdam en New York, ook in Friesland wordt achter de schermen gewerkt aan activiteiten rond NY400.  De provincie Fryslân werkt aan een geïllustreerd boek van driehonderd pagina’s met de titel: Friese Faam. Het gaat over Friezen, dan wel hun directe nazaten die in de Verenigde Staten beroemd zijn geworden.

Er bestaat een voor de hand liggende link met de in Friesland geboren en opgegroeide grondlegger van het bestuur in Nieuw Amsterdam, Peter Stuyvesant. “Maar,” zegt de coördinator van de Friese activiteiten, Peter de Haan, “het boek zal treffend duidelijk maken dat het land veel meer iconen van Friese afkomst kent: van prijswinnende schrijvers, topfilosofen, Oscar-winnaars tot mensen die een groot zakenimperium hebben opgebouwd. Wie dat zijn ga ik nog niet verklappen, zoals je zult begrijpen, maar dat het boek veel nieuwswaarde zal hebben staat voor mij vast.”

Friesland was in eerste instantie van plan ook skûtsjes of andere platbodems naar New York te sturen. “Maar dat gaat vanwege de hoge kosten niet door”, aldus De Haan.  Wel komt er een Oerolachtig festival op Governors Island, dat op 10 september zal worden geopend. “Daar zal waarschijnlijk ook het boek gepresenteerd worden.”

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Weetjes

Een Reactie op “Friezen doen ook mee aan NY400

  1. Pingback: Poll over NY400 «

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s