Snoepreisje of werkbezoek?

Karla Peijs

Karla Peijs

Je kunt het als politicus niet gauw goed doen bij de bevolking. Zo was Commissaris van de Koningin Karla Peijs begin deze week voor een werkbezoek van drie dagen in New York, om de nieuwe voorzitter van de Four Freedoms Award te ontmoeten, met het plaatselijke Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) te praten over de promotie van Zeeland op de Amerikaanse cruisemarkt en te overwegen of Zeeland mee moet doen aan de NY400 activiteiten van dit jaar. “Peijs wordt eindelijk ook wakker: ze merkt dat er iets gaande is in New York”, heb ik in Zeeland al horen zeggen.

Maar nu iets anders. Het nieuws over het bezoek van Peijs stond nog maar koud op de PZC-website of drie mensen hadden hun mening al geponeerd. ‘Je moet het aankunnen, zo’n zware dienstreis’,  klaagde de ene cynicus. ‘Waarschijnlijk weer een duur werkbezoek (aan wat/wie en waarom? prima journalistiek PZC!) met waarschijnlijk weer uit Zeeland ingevlogen oestertjes en kreeften. Kijk: dat zijn nu de verborgen bonussen van de Zeeuwse bestuurders!’, schreef de ander, uiteraard anoniem. Een ander: ‘Het moet niet gekker worden: De CvdK op snoepreis naar New York.’
Ik ken NYC een beetje en als je op maandagochtend aankomt, er de dinsdag de hele dag bent en woensdagavond terugvliegt, dan heb je precies genoeg tijd voor die afspraken. Okay, natuurlijk zie je ook wat van de stad en je eet er wat. Nu weet ik natuurlijk niet wat Peijs heeft gegeten in Manhattan, daar heb ik niet naar gevraagd, maar je kan er voor iets meer dan tien dollar (acht euro) aan een hoofdgerecht komen en dan kun je nog goed eten ook. Er komt nog wel wat bij voor belasting, tips (verplicht 15 procent!) en drinken. Een stuk goedkoper dan in Nederland (gemiddeld 25 euro voor een hoofdgerecht). Een vliegticket is ook niet zo heel duur op het moment. Kost het de Zeeuw wat? Ja, natuurlijk. Is dit een snoepreisje? Peijs is er te kort om van de jetlag bij te komen, dus het is vraag of ze ervan geniet. Daarbij kan ik me voorstellen dat je de bovengenoemde gesprekken en ontmoetingen niet per telefoon wilt afhandelen.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Column

2 Reacties op “Snoepreisje of werkbezoek?

  1. els els 2x

    Wat een zijkers of is het zeikers.Lekker kort door de bocht. Dit maak ik dus regelmatig in onze omgeving mee, Lilian. Pracht wat onze CvdK allemaal doet! Ga er maar aanstaan. Jaloezie? Hadden ze zelf maar in de politiek moeten gaan zitten. Beste stuurlui staan aan wal, nietwaar. Groetjes. DIGI.

  2. Wilma Blom

    Ben het helemaal met je verhaal eens Lilian!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s