Ons Boeregoed – Dutch Dancers: 1-1

De Dutch Dancers uit Zeeland in Michigan hebben meer kostuums dan Ons Boeregoed, zo hoorde ik tijdens mijn voorbereidingen voor deze trip beweren. Dat moest natuurlijk onderzocht worden. Gisterochtend vroeg was het zover. De eindstand: 1-1.

Qua Zeeuwse kostuums moeten de Dutch Dancers van de Zeeland High School het echt afleggen tegen de dansers van Ons Boeregoed. Toegegeven, er moeten in Zeeland, Michigan, enorme voorraden kostuums in de kledingkasten hangen. Het klompendansen is er ongekend populair onder de… leerlingen van de middelbare scholen! Alleen al dit jaar doen 168 leerlingen mee. Al die leerlingen moeten zelf voor hun kostuum zorgen en ze mogen niet met een patroontje komen van de winkel, ze moeten het iemand laten naaien die de oude patronen heeft.  Maar niet iedereen heeft een Zeeuws kostuum, dus daarmee wint Ons Boeregoed.

De Dutch Dancers verdienen weer een punt voor enthousiasme en fanatisme. Deze jonge dames trainen twee keer per week, waarvan een keer week van 6.00 tot 7.15 uur in de ochtend! Ze trainen voor het Tulip Festival dat in mei in Holland wordt gehouden en ze doen het omdat ze het leuk vinden, want het valt buiten de verplichte vakken. Jammer dat onze middelbare scholen zo’n bijvak niet aanbieden. Heb de lerares Nicole Prins van de groep overigens de dvd van Ons Boeregoed meegegeven en ze was er ontzettend blij mee. Ook de foto’s van de kostuums werden uitvoerig bestudeerd!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s