The Zeeland Record richt zich op het vrolijke nieuws

Gaat het bij jullie in Nederland ook zo slecht met de kranten?, is een vraag die veel mensen hier in de Verenigde Staten me vragen. Het gaat namelijk behoorlijk slecht met de Amerikaanse dagbladen en vooral de grote, nationale kranten als New York Times en Washington Post zitten in zwaar weer.

Maar met de regionale dagbladen gaat het lang niet zo slecht. Zoals de hoofdredacteur van de Grand Haven Tribune in Michigan deze week in zijn column schreef: “Mensen hoeven geen abonnement te nemen op een dagblad om toch op te hoogte te zijn. Het nationale en internationale nieuws kunnen ze van het internet lezen. Maar ze willen weten wat er om de hoek gebeurt. Dat kun je niet van het internet plukken.”

Een dergelijk geluid komt ook van Kurt van Koevering van The Zeeland Record in Michigan. Van Koevering, die tegelijkertijd hoofdredacteur, verslaggever, fotograaf als advertentieverkoper is van het weekblad dat al vier generaties in de familie is, heeft amper last van de media-malaise.

Er is ook teveel concurrentie tussen de landelijke media, vindt hij. “Iedereen rent achter hetzelfde verhaal aan. We zijn op een punt gekomen dat we niet meer kritisch zijn, maar gemeen.  Iedereen wil zijn als The New York Times, maar er ís al een The New York Times. Dus je moet je onderscheiden. Mensen zijn geïnteresseerd in andere mensen. De best verkopende Amerikaanse tijdschriften hebben titels als We (‘Wij’) en People (‘Mensen’).  Natuurlijk moet je kritisch zijn. Maar mensen lezen graag iets vrolijks. Daarom ben ik er ook graag bij als er iets goeds in Zeeland gebeurt.”

 

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uit de PZC

Een Reactie op “The Zeeland Record richt zich op het vrolijke nieuws

  1. Daf

    Volgens mij leer je daar nog meer, dan dat je al wist… je bent echt een wandelende encyclopedie :) echt leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s