Correspondentie tussen twee geliefden

Wie eenmaal begint te graven in zijn of haar familiegeschiedenis, rakelt soms meer op dan aanvankelijk de bedoeling was. Daar kunnen heel wat stamboomonderzoekers over meepraten. De geschiedenis van de grootvader van de Amerikaanse Jeri Becker, Willem van Strien uit Wolphaartsdijk, valt zeker onder deze categorie. Het is best een schok als je er nota bene via archiefwerk achter moet komen dat je opa ooit getrouwd was met een ander en dat voor iedereen verzweeg!

In het huis van Jeri’s neef Dennis is inmiddels een doos van zolder gehaald en daarin werd deze ansichtkaart gevonden. De afzender is Maria van Broekhuizen, de tweede vrouw van Willem van Strien, en de grootvader van Jeri en Dennis. De briefkaart moet zijn geschreven toen Willem terug was gekomen uit Canada en hij met Maria van Broekhuizen die uit Hardinxveld-Giessendam kwam, verloofd was. Dit moet nog zijn geschreven voordat de twee naar Amerika emigreerden om zich in Wayne County in het noorden van de staat New York te vestigen.

Ik was vroeger ook al niet zo goed in het ontcijferen van mijn oma’s handschrift, maar hieronder een poging.

De tekst: Je brief heb ik donderdag ontvangen en gezien dat je dinsdag komt nu dat is heel goed ik zal je afhalen hoor. Vandaag nog net een week meer ….?  voor jou. Het weer is gelukkig wat bedaard het water is meest weg hier ieder zal water in huis ’t is nu alle modder waar je loopt. Teun (?) is benoemd in Sassenheim geeft bij het geven proefles. fijn he met …(?) gaat hij weg. Met Yerk (?) gaat het hard terug. Lien (?) was er gisteren heen. Nw …? ontvang ook  van huisgenoten van Marie.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Correspondentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s