Foto’s Zeeuwse emigranten naar VS gezocht

Jaaa, eindelijk komt het er dan van: mijn boek ligt eind april bij de drukker en komt in mei uit!! Ik heb de sheets ingezien bij opmakers Lenny en Onno in Kats en ben, eerlijk waar, helemaal verliefd geworden op het resultaat.  Het laatste hoofdstuk wordt gevuld met foto’s van Zeeuwen die naar de VS zijn geëmigreerd. Nu heb ik zelf natuurlijk al een paar afbeeldingen bewaard, van mensen die niet geen rol vervullen in een van de verhalen maar bijvoorbeeld wel op deze blog zijn verschenen. Maar we kunnen er nog gebruiken. Vanmorgen (zaterdag 26 maart) is daarom een oproep gedaan in de PZC (pagina 3). Hieronder de volledige tekst. En oh ja, er komt nog een boekpresentatie en een PZC-abonnee voordeelactie, maar daarover later meer.

Foto’s gezocht van Zeeuwse emigranten VS

ROTTERDAM – Uitgeverij De Buitenspelers uit Rotterdam is voor het boek Zeeuwen in Amerika, verhalen van emigranten door de eeuwen heen  op zoek naar foto’s van Zeeuwen die naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd.
De foto’s zullen worden opgenomen in het laatste hoofdstuk van het boek, dat in mei uitkomt en is geschreven door PZC-verslaggeefster Lilian Dominicus. Zij reisde begin 2009 door delen van de Verenigde Staten, op zoek naar Zeeuwse verhalen. De artikelen uit de zaterdagbijlage Spectrum zijn voor het circa 300 pagina’s tellende boek ingrijpend herschreven, uitgebreid, aangevuld en voorzien van extra beeldmateriaal. De persoonlijke verhalen van deze Zeeuwen zijn op chronologische volgorde gelegd, waardoor een goed beeld van de geschiedenis van de emigratie is ontstaan.

Foto’s voorzien van een korte, begeleidende tekst kunnen tot uiterlijk vrijdag 8 april worden opgestuurd naar liliangoesamerica@gmail.com of PZC, t.a.v. Lilian Dominicus, Postbus 162, 4460 AD Goes.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Oproep, Uit de PZC

3 Reacties op “Foto’s Zeeuwse emigranten naar VS gezocht

  1. willy

    ik heb het boek aangeschaft. Het ziet er goed verzorgd uit, maar….. jammer dat er toch nog een groep Zeeuwen ontbreekt, namelijk die van de families Lampers, Leijnse, Lorier en Cevaal, Flipse. Ook zij gingen naar Amerika naar Sheboygan, naar Meeker. De meesten van hen tussen 1910 en 1920 enkelen rond 1880.

  2. Jammer dat ik dat niet eerder heb geweten! Er zijn diverse oproepen in de PZC geweest en heb ook met stamboomexperts in die regio gesproken. Maar…wie weet voor de volgende druk :-).

  3. harms van kerkvoort

    Jammer,ik heb ook nog een foto van familie, ik ben ook benieuwd hoe het ze vergaan is eigenlijk, ze heette van de Woestijne en kwamen uit Breskens, en nu is het Vandestyne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s