Wie ben ik?

foto Mechteld Jansen

foto Mechteld Jansen

 • Naam: Lilian Dominicus
 • Werkzaam bij de PZC sinds juni 1999. Begonnen als verslaggeefster in Terneuzen. Later heb ik een jaar of vijf bij de redactie binnen-buitenland gewerkt en sinds twee jaar schrijf ik weer verhalen op de regioredactie Bevelanden/Tholen in Goes. Ook lever ik bijdragen voor het tweemaandelijkse tijdschrift Mundo Flamenco.
 • Opleidingen: interne journalistenopleiding bij Uitgeverij Wegener in Apeldoorn en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.
 • Ik kom uit een Goese familie: mijn grootouders runden ’t Bruidshuis aan de Grote Markt (waar nu koffiehuis Kaldi zit en voorheen de speelautomatenhal zat). Later werd het ’t Modehuis. De studio’s erboven waren vroeger een grote eengezinswoning. Mijn vader en mijn opa hadden nog een tijdje een boomgaard ten zuiden van ‘s-Heer Abtskerke.
 • Zelf groeide ik op in Noord- en Zuid-Holland. Ben geboren op 07-07-1972 aan de Peperstraat 7 in ‘s-Gravenpolder (gemeente Borsele), maar mijn vader kreeg werk in de Randstad, en we verhuisden toen ik vijf weken oud was. Het huisje is helaas gesloopt.
Advertenties

13 Reacties op “Wie ben ik?

 1. Hallo Lilian,
  Via je moeder kreeg ik lucht van je reis naar Amerika.
  Ik ga je blog zeker regelmatig bekijken.
  Wat leuk dat je in de journalistiek bent terecht gekomen. Heel veel succes in the USA.
  Groeten uit Heerhugowaard

 2. gerwin

  hallo lilian

  Heel veel succes in the USA.
  Ik ga je blog regelmatig bekijken.

  groetjes gerwin

 3. @Goos Veenendaal
  Wat leuk, dat het schoolhoofd van mijn oude basisschool, waar ik ooit heb leren lezen en schrijven, me nu gaat volgen op mijn blog!

 4. Jacco Dominicus

  Hoi Zusje,

  Wat een mooi Weblog heb je in elkaar gezet! Ik ga hem zeker in de gaten houden voor en tijdens je reis. Heel veel succes!

 5. janus

  hallo , ik weet dat er rond 1900 bijna de helft van een kerkgemeente uit het dorp Borselle naar Amerika is vertrokken met een dominee mee.
  die had ruzie gekregen met de andere helft van zijn gemeente en met een grote groep gezinnen en familie gingen ze naar de USA.
  voor de rest is/was er weinig over bekend.

  grt.
  Jan

 6. Ko Slabbekoorn

  Ben ongeveer 11 keer in Canada geweest bij familie en vrienden op bezoek.Vorige week ontving ik van een vriend een Hollandse krant ” The Windmill.Er stond veel in over history van ge-emigreerde Zeeuwen enz.
  Mocht je daar belang in stellen dan mag je die gerust ophalen.

 7. Hans Camps

  Hoi Lilian,

  Ik wens je heel veel plezier en succes in the States en zal je blog zeker regelmatig lezen.

  Groetjes van een oude bekende.

 8. Piet Boogaard

  Hoi Lilian,

  Ik lees iedere keer met veel plezier je omzwervingen in de US.
  Jammer voor jou dat het bijna ten einde is. Er valt nog zoveel te melden over het leven van de Zeeuw in het onmetelijk grote Amerika maar dan ben je nog veel langer van huis. En jammer voor mij want het zit er al bijna op.
  Goede reis terug naar huis en ik lees het wel wanneer je weer veilig geland bent.

 9. Dag Piet

  Dank je wel dat je mijn verhalen met veel plezier leest! Dat doet me echt goed. Ja, ik vind het ook jammer en zou er makkelijk nog een paar maanden bij kunnen plakken. Voor mij geen probleem! De verhalen in de bijlage Spectrum blijven nog even doorlopen, ik moet nog een inventarisatie maken, maar ik schat tot en met oktober. Die komen ook op deze weblog te staan. Voorlopig heb ik nog zoveel brieven en e-mails ontvangen van andere mensen dat de weblog ook nog met veel gemak kan worden gevuld. Ik houd hier iedereen op de hoogte van mijn volgende plannen, waar ik nu nog niet veel over kan vertellen.

 10. Hartmut Schlegel

  Hallo Lilian,

  wir kennen uns nicht, aber ich war vor vielleicht 50 Jahren mit Deiner Familie sehr befreundet.
  Ich vermute dass Deine Großeltern “Vader” Wilem und “Moeder” Maria waren. Beide und ihre Tochter Kitty waren auch bei uns zu Hause in Köln zu Besuch.
  Kitty war meine erste große Liebe. Sie hatte Brüder (ich glaube mich zu erinnern 3) , auf jeden Fall war es Wim und Jaap.

  Nachdem Kitty unsere Beziehung beendete :-(
  habe ich sie leider aus den Augen verloren.
  Ich würde mich freuen, wenn Du mir sagen könntest, was aus allen geworden ist.

 11. Jan Broekhoven

  Hoi Lilian,
  Begin 2000 leerde ik je kennen aan het voormalige PZC kantoor in Terneuzen. Ik was daar een beetje een manusje van alles. Had te maken met de bezorging, deed de boodschappen incl. tbv redactie en nabezorging vergeten kranten. Hardstikke leuk dat ik je na 10 jaar weer es tegenkomt!!! Groetjes aan Marcel Modde.

 12. Hey Jan,
  Ja, dat herinner ik me nog wel. Ik was toen nog maar pas in de journalistiek, inmiddels heb ik er alweer bijna elf jaar opzitten bij de PZC! Vorig jaar het tiende jubileum gevierd. Waar houd jij je tegenwoordig mee bezig? Ik zal zeker de groeten doen :-)

 13. Jan Broekhoven

  Beste Lilian, tof dat ik een bericht terug krijg en dat je nog weet wie ik ben. Onderneem nog steeds dezelfde aktiviteiten, maar.. mis wel een aantal mensen uit die tijd! Zie regelmatig Rene en Wout, maar de Ellie’s zie ik nooit meer. In september a.s. geef ik de pijp aan Maarten, wordt dan in leven en welzijn, 61! Heeeel veel succes! Groetjes, Jan B

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s