Amerikaanse politie: aangenaam kennismaken

Het moest er tijdens deze Ronde door de Amerika’s uiteraard nog van komen: een kennismaking met de Amerikaanse politie. Afgelopen zaterdag, als afsluiter van het onderzoek voor de artikelenreeks over Zeeuwse sporen in Amerika, toog ik samen met een vriend uit New York naar New Brunswick, New Jersey. Een dagtripje vanuit Manhattan. We gingen op zoek naar de nog bestaande Vanderveer-huizen, waar lezer en stamboomonderzoeker Dies Martens me op had gewezen.

Het is niet bewezen welke van de twee, maar een de huizen, gebouwd door nazaten van de Zeeuw Cornelius Jansz Dominicus Vanderveer, werd in de winter van 1778 en 1779 gebruikt als onderkomen door generaal Henry Knox en zijn gezin. Knox assisteerde George Washington, die uiteindelijk de eerste president van de Verenigde Staten zou worden, in de strijd voor de onafhankelijkheid.

Het eerste huis dat we vonden stond nog op de  oorspronkelijke plek. We hadden mazzel: de deur was open, het leek op een huis dat vaker opengesteld wordt voor bezoekers en dus we liepen naar binnen. Wat een prachtige vloeren, schoorsteenmantels en raamkozijnen! Dit moeten welgestelde mensen zijn geweest. Al foto’s makend keken we ineens in het schijnlicht van de zaklamp van een agent: wat we hier precies deden? Oeps, blijkbaar was het toch geen open huis. Onze uitleg was voldoende om de agent een oogje te doen dichtknijpen, we mochten zelfs nog even de zolder bekijken.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dagboeknotities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s